education · torino üniversitesi

Torino Üniversitesinde okuyan öğrencimizle röportajımız..

Tam adıyla Universita Degli Studi di Torino olan bu köklü  üniversite 1404’den beri Torinoda eğitim veren bir devlet üniversitesidir. Yaklaşık olarak 70.000 öğrenciye sahiptir ve 120 tane kampüsü ile İtalya’nın en büyük üniversiteleri arasındadır.

Geçen sene Torino Üniversitesine başvurusunu yaptığımız ingilizce Tıp bölümünde 1. sınıfı okuyan öğrencimiz olan Berk Tuna’ya sorularımızı samimi bir şekilde yanıtladığı için teşekkür eder, okulunda başarılarının devamını dileriz.

1) Torino’da Tıp bölümünde ilk senendesin. Salgın nedeniyle eğitimler online oldu. Online eğitimler ne şekilde veriliyor?

Bu özel zamanlar da her üniversite gibi Torino Üniversitesi de online eğitime geçti. Fakat bizim online derslerimiz şu ana kadar pek fazla değildi. Bunun tıp doktoru olan profesörlerimizin malum yoğunluğundan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Genellikle “Moodle” adında bir platformdan videolu ders anlatımları ve ders materyalleri paylaşılıyordu. Ancak yakında başlayacak olan Anatomi ve Histoloji derslerinin online olması ve hatta Anatomi Laboratuvar dersini dahi online yapmalarını pratik becerilerin gelişmesi adına olumlu buldum.

2) Derslerin verimli olduğunu düşünüyor musun? Eğitimde sorun yaşıyor musunuz?

Dersler doğal olarak bir canlı derse oranla daha az verimli geçiyor. Fakat, bunu doğru çalışma becerileriyle ve kimi zaman arkadaş ve kimi zamanda profesörlerin desteğiyle atlatılabileceğini düşünüyorum.

3) Hocalarla iletişim ne durumda, zorlanıyor musunuz?

 Hocalarla iletişimden gayet memnunum. Moodle platformu üzerinden yapılan forumlardan da ya da kişisel maillerinden de hocalara ulaşmak mümkün. Onun dışında sınıf temsilcileri her daim hocalarla iletişim içinde olduğu için onlar aracılığıyla da ulaşmak mümkün.

4) Diğer öğrenciler gibi sen de ülkene Türkiye’ye dönmek zoruda kaldın. Yabancı öğrencilerin bugünlerdeki en büyük sorunu nedir?

Bu aralar yaşadığım sorunlardan biri birinci sınıf öğrencisi olmamdan dolayı üniversite hayatını ve çalışma rutini tam olarak sindirememiş olmamdan kaynaklanan “Acaba doğru mu yapıyorum” ikilemi. Ancak daha önce de anlattığım gibi bunu çözmek mümkün. Bir yabancı öğrenci olarak yaşadığım en büyük sorun ise belirsizlik diyebilirim. Hepimizin bildiği gibi bu günlerde dün ve yarın arasında büyük farklar yaşanabiliyor. Bu nedenle fakülteden bu kadar uzakta olmak ve ne zaman nasıl döneceğimizi öngörememek en büyük sorunlardan.

5)  (Kendimin eklediği bir soru) Sınav döneminizde bir aksama var mı? Nasıl işliyor?

 Nisan ayı sınav dönemi Aralık ayında olan sınavların tekrarını yapmak isteyenler içindi. Benim tekrar etmem gereken sınav olmadığı için şanslıydım. O sınav dönemi tamamen online sınavlardan oluştu (sözlüler ve sınav materyalinin öğrenciyle paylaşılması). Önümüzdeki Haziran ayı sınav dönemi de bu şekilde olması planlanıyor.

Prego

Berk

 

Cevap yazmak ister misiniz?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s